Waardevolle reviews bij online winkelen

By | 02/05/2018

Online winkelen brengt soms een risico met zich mee.
Als je al jaren dezelfde maat in je kleding hebt en bij je favoriete winkel ook nooit van maat hoeft te switchen, is er geen vuiltje aan de lucht.
Maar als je een nieuwe winkel hebt gevonden, niet bij elke winkel dezelfde maat hebt of recentelijk veel aangekomen of afgevallen bent, kan online winkelen lastig zijn.
Je wilt immers niet alleen maar online bestellen, om het daarna alleen maar weer terug te moeten sturen.
En je wilt ook niet drie verschillende maten bestellen, in de hoop dat de goede maat er dan wel een keer bij zal zitten.

Goede reviews bieden hulp

Wanneer je een  goede of slechte ervaring hebt, deel je dat graag met anderen.
Niet alleen komt het op feestjes ter sprake als je ergens heel ontevreden over was, je kunt ook online reviews bekijken.
Als je naar de kwestie over confectiematen kijkt, zijn er mensen die graag hun advies delen met de rest van de wereld.
“Ik heb online een nieuwe spijkerbroek van merk x gekocht en de maat valt net iets te strak uit. Bij dit merk kun je beter een maatje groter bestellen.”
Met dit soort reviews ben je goed geholpen.

Kwaliteitsaspecten online bestellen

Niet alleen de maat telt, ook de kwaliteit van de stof, de manier van verpakken, de snelheid waarmee het geleverd wordt en het gemak van eventueel moeten terugsturen is van belang.
Krijg je een op het allerlaatste moment een feestjurk die gefrommeld in een zak zit en moet je eerst je strijkplank tevoorschijn halen?
Dan ervaar je dit anders dan een keurig verpakte jurk in een stevige doos.
Het een levert je stress op, maar in het tweede geval kun je direct de jurk aantrekken en de rest van je feestelijke uiterlijk compleet gaan maken.

Waar vind je nuttige reviews?

Al dit soort ervaringen kun je terugvinden op internet.
De winkel heeft zelf een pagina met een aparte plek voor reviews, of je gaat via een zoekmachine op zoek naar waardevolle reviews.
Het levert je zeker nuttige informatie op, wanneer je voor je online winkelsessie even wat tijd investeert in het lezen van de ervaringen van anderen.